El Divendres dia 8 es celebrara a l’Auditori de la Societat el Concert Didactic Educatiu, que tots els anys celebrem per als alumnes dels col·legis del poble, es celebrara en dues sessions, una a les 9:30 h. i una altra a les 11:00 h., el fet d’efectuar dos sessions, és causa de l’afluència de col·legials en nombre al voltant de 800, i que des d’aci donem ia la Benvinguda, especialment a l’escola de Sant Antoni de la Mar que ens visita per primera vegada i esperem que siguen moltes mes.
Perquè serveix als xiquets l’estudi i el coneixement de la Musica.
Malgrat que la seua consideració social i escolar està més a prop de lo lúdic i de l’afició que d’alguna cosa fonamental en el currículum, la música és un recurs de primer ordre en la formació dels alumnes d’Infantil, Primària i Secundària, dins d’una educació integral dels infants i adolescents, tant en aspectes cognitius com emocionals i socials.
La música afavoreix el desenvolupament emocional, millora d’una manera considerable les percepcions, la motricitat i l’afectivitat de la persona.
Contribueix a millorar les relacions interpersonals fomentant, la relació i socialització a través de l’experimentació i execució conjunta.
Ajuda a desenvolupar el coneixement d’un mateix, generant un major equilibri psicofísic i emocional i afavorint el desenvolupament de la capacitat d’autoexpressió.
Afavoreix la comunicació, possibilita l’intercanvi d’idees i sentiments amb altres persones.
A més, afavoreix la iniciativa i la creativitat; atenua tensions; afavoreix la vida interior; és estimulant quan falta alegria; aporta seguretat i autoestima al subjecte a partir d’experiències d’exit, reconeixibles per un mateix i valorables pels altres; promou la focalització i la permanència de l’atenció i concentració; ajuda al desenvolupament d’habilitats motores, destreses perceptiu-motrius i sensibilitat al moviment; i pot arribar a ser una «escola de convivència democràtica».
En el cas de xiquets hiperactius o en xiquets inhibits, permet adequar-se al seu temps, controlar-se, intervindre en el moment oportú, cedir el lloc, etc.
Extret del llibre LA MÚSICA I EL SEU POTENCIAL EDUCATIU.
Autor: Luis Fernando Vílchez, Professor de Psicologia Evolutiva i de l’Educació de la Universitat Complutense de Madrid.